sâmbătă, 31 octombrie 2009

Curci.Specii de curci

Curci!
Toata lumea cunoaste cateva curci bipede.Cred ca am mai vorbit despre curci.
Sunt fintele alea fara simt de orientare in viata si in luarea deciziilor, dar cu o admirabil de calcatorare pe nervi si omoratoare de neuroni putere de indecizie.Le dai o tema, un subiect.Se gandesc o data, iau o decizie.Se mai gandesc inca o data,tot pe aceeasi tema, iau alta decizie.Din nou, se mai gandesc odata.Tot pe aceeasi tema.Si mai iau o decizie.Si iar se mai gandesc.Tot pe aceeasi tema.Si mai iau o deciz..
V-ati prins.Ele mereu se gandesc si iau decizii.Pe aceeasi tema.De preferat contradictorii.Deciziile.
Si ma mai calca pe nervi si specia cealalta de curci. Ele sunt niste "curco-macac". Sunt curci prin definitie.Adica mereu se gandesc si mereu iau decizii.Dar sunt niste curci mutante, niste "curco-macac".Asta pt ca iau decizii in numele celorlalti.Spun celorlalti si nu spun celorlalte, pentru ca printre oamenii ( a se intelege curcile) in numele carora ele iau decizii, se mai numara si unii care sunt in stare sa se gandeasca o data, sa ia o decizie, si aiba cojones indeajuns sa o sustina, indiferent de cum bate vantu sau de cum decid ele.Aici intervine caracteristica predominanta a curcilor-macac: imediat cum ridici tu pretentii si arati ca ai cojones ca sa iti sustii parerea, se uita la tine cu o privire obosita, cu niste ochi sictiriti, care daca ar putea sa vorbeasca, ti-ar ilustra destul de colorat ce parere au ele, curcile-macac, despre tine. Si ar incepe cu o conversatie intre ei, ochii gen:
Ochiu1."uite bah, se gasi si rahatu asta sa gandeasca!".
Ochiu2:" da ba,uite, ce specimene imi respira mie aeru.Bah, tu, ramo, daca taceai, filozoafa ramaneai.Ce, te crezi mai desteapta decat mine sau ce? Bah, daca eu spun ceva, tu nu ai bah dreptu sa te impotrivesti.Tu trebuie sa faci cum spun eu.M-ai inteles?Tu-ti********************************************************** de rahat care esti!"
Ochiu1:' Caca-mas pe neuronii tai! sa ma cac pe dezacordurile tale.Tu nu ai dreptu sa comentezi, ba, rahatule! Tu nu valorezi nimic ba!"

Bun.Tind sa cred ca v-ati dat seama ce e cu "macac" din denumirea "curcilor-macac".
Ca sa vedeti de ce avansez atat de rapid si oscilez cateodata intre" a ura oamenii vii" sau "a ura omenirea intreaga".
Ca niciunu nu are cojones sa isi sustina decizia.Si toti sunt comozi.Prea comozi.Si inghit orice.
De aia!
Si da stiu ca m-am folosit de cuvinte destul de ilustratoare dechestii neplacute.Dar am nervi.Multi.Si da, stiu ca nu e o scuza!
Singurele persoane carora imi cer scuze e celor care gandesc dar sunt coplesiti de majoritatea curca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu